Helleborus en meer: bloemen voor in de winter!

De winter is vaak een kale bedoeling. Er zijn geen bloemen te bekennen en de blaadjes van de bomen zijn ook alweer even gevallen. Fleur je tuin op met mooie bloemen voor in de winter. Heb jij de mooie Helleborus of de Toverhazelaar al in je achtertuin? Lees snel verder over deze bloemen.

Heb jij een kale tuin in de winter?

Wanneer je ’s winters je achtertuin inkijkt vanuit een warm kleedje op de bank, word je ook niet veel warmer van het uitzicht uit je raam. Er zijn geen kleurige bloemen of groene blaadjes te zien. Vooral wanneer het regent, kijk je naar een somber uitzicht. Tenzij er sneeuw is gevallen, beleef je niet veel plezier aan je tuin in de winter. En dan moeten we nog hopen op een goed pak sneeuw dat blijft liggen, want natte sneeuw zorgt enkel voor een smurrie in je tuin. In deze maanden is het leuk als je je tuin kunt opfleuren met mooie bloemen zoals de Helleborus en de Camelia.

De kerstboom binnen en bloeiende bloemen buiten

Wanneer de kerstboom binnen is opgetuigd, creëer je een gezellige sfeer in huis. Toch kan er tijdens de wintermaanden ook buitenshuis een leuke sfeer gecreëerd worden! Er zijn een aantal bloemen die in de wintermaanden prachtig opbloeien. Denk hierbij aan de Helleborus, de Toverhazelaar, de Winterjasmijn, de Clematis Armandii en Winterakonietjes. Deze bloemen kunnen bijvoorbeeld van december tot maart bloeien. Zodoende laten deze jouw tuin in de koude winter helemaal opleven, zodat jij ook een warm gevoel krijgt wanneer je naar buiten kijkt!

Jouw tuin is ook mooi in de winter met de Helleborus

Wil jij naar een fleurige en vrolijke tuin kijken in de winter? Plant prachtige winterbloemen en kom zo gemakkelijk van een sombere tuin af in de koude wintermaanden!

Willem

View more posts from this author