Het juiste onderhoud voor je tapijt

Een goede indruk van je winkelpand is cruciaal wil je je producten goed tentoonstellen. Wanneer je een pand huurt zijn er bepaalde dingen die je niet mag of kunt aanpassen. Ook al wil je zo graag een mooie houten vloer soms zit je gewoon met een tapijt opgescheept. Onze tip is er om het beste van te maken. Wanneer je namelijk een tapijt goed onderhoudt kan het een schitterende uitstraling geven. Het is dan wel belangrijk dat je met de juiste tapijtreiniging het tapijt mooi in orde houdt.

Ga niet zelf aan de slag

Thuis zul je misschien ook wel een tapijt hebben liggen. Af en toe schoonmaken met een speciaal middel en dan blijft het schoon, toch? Vergeet echter niet dat er thuis aanzienlijk minder mensen over dat tapijt heen lopen. Ook zal het tapijt van ander materiaal en kwaliteit zijn. Je kunt het dus zeker niet vergelijken met het tapijt dat in je winkel ligt. Dit tapijt dient professioneel gereinigd te worden om er mooi uit te laten zien. En om het jarenlang mooi te houden natuurlijk.

Maandelijkse taak

Maandelijks schoonmaken lijkt vrij vaak maar zeker in de winter is dit wel nodig. In de zomer kun je het misschien wat minder vaak laten doen. Toch is onze tip om het standaard in te plannen zodat je er niet meer naar om hoeft te kijken. Zo vergeet je het ook niet en ben je er zeker van dat je winkel er altijd perfect uit ziet. Wanneer het schoonmaakbedrijf je tapijt komt schoonmaken kun je meteen van de gelegenheid gebruik maken om tips te vragen over het schoonhouden van je tapijt. Moet je bijvoorbeeld nog gebruik maken van een bepaalde (deur)mat en wat doe je met het schuiven van meubels? Per type mat kunnen de antwoorden verschillen natuurlijk dus het is het beste om het op locatie te vragen.

Willem

View more posts from this author