Kleur aanbrengen in een industrial interieur

Bij een industrial interieur denken veel mensen aan saaie grijze kleuren. Dat komt natuurlijk door de aanwezigheid van beton en metaal. Maar wist je dat er talloze mogelijkheden zijn om kleur te verwerken in een industrieel interieur? Als je het slim aanpakt kan een interieur niet alleen industrieel maar ook heel kleurrijk zijn. Hieronder geven wij je een paar kleurtips waarmee je respectievelijk rust, warmte en spanning brengt in een industrieel interieur.

Creëer rust en ontspanning met blauw -en groentinten

Wil je helemaal tot rust kunnen komen in jouw interieur? Dan zijn blauw en groen ideale kleuren. Ze combineren namelijk uitstekend met industriële materialen. Sterker nog, veel industriële meubels en accessoires kun je ook in deze kleuren kopen. Als je kleur wilt aanbrengen kun je dus ook heel eenvoudig kiezen voor producten in groen of blauw. Het resultaat is een ruimte die niet alleen stoer is, maar tegelijkertijd rustgevend en ideaal om in te relaxen.

Breng meer warmte in je interieur met de kleuren rood en bruin

In een industrieel interieur zitten veel ‘koude’ kleuren. Wil je er graag wat warmte en gezelligheid in brengen? Verwerk dan wat rood en bruin in de woonruimte. Dit kan door het gebruik van warme houtsoorten maar een mooie leren bank kan ook wonderen doen. En wat te denken van een dieprood tapijt of sierkussens in warme aardse kleuren?

Maak het extra spannend met knaloranje of geel

Wil je wat meer spanning brengen in je enigszins saaie industriële woonkamer? Wees dan niet bang voor een knalkleur. Neem bijvoorbeeld oranje of geel. Deze kleuren vormen een prachtig contrast met de meer industriële kleuren. Het resultaat is een industrieel ogende ruimte die ook nog eens heel erg vrolijk en gezellig oogt.

 

Willem

View more posts from this author