Welke deurmat past bij mij?

Bij het kopen van een deurmat is het van belang dat je op verschillende factoren let. Op die manier maak je een juiste keuze. Want de keuze voor de deurmat hangt af van de eisen die jij stelt. Bedenk waar je de deurmat wilt hebben liggen en wat de functie van de deurmat wordt. Houd altijd rekening met de plaatsing van je deurmat. Zo weet je zeker dat je bij het kopen van een deurmat de juiste beslissing neemt.

Als je er eenmaal voor gekozen hebt een deurmat in (of uit) huis te nemen, maak dan een keuze welke mat je precies wilt. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten deurmatten. En wij hebben die mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Zodat je niet verdwaalt in de wereld van de deurmatten.

De droogloopmat

Eigenlijk zegt de naam van deze deurmat al genoeg. Deze mat is namelijk gemaakt speciaal om ervoor te zorgen dat de mat het vocht opneemt. Het heeft een drogende werking, maar is daarentegen minder bestand tegen vuil.

De schoonloopmat

Daar waar je denkt dat dit dan de tegenhanger van de droogloopmat is, heb je het mis. Deze mat is dan wel geschikt om vuil van je schoenen af te halen, maar neemt daarentegen ook nog vocht op. Door bijvoorbeeld een schoonloopmat op maat te laten maken en in je kantoor te leggen, zorg je ervoor dat het vuil buiten de deur blijft. Heb je een schoonloopmat met stuggere pool, wordt er meer vuil opgenomen. Heb je een schoonloopmat met een zachtere pool, wordt er juist meer vocht opgenomen.

De naaldviltmat

Naast de droogloopmat en de schoonloopmat kun je ook kiezen voor een naaldviltmat. Deze mat kenmerkt zich door de robuuste afwerking en wordt op een bijzondere manier geproduceerd. De mat is gemaakt van polypropyleen waarvan de vezels vermengd worden om de juiste kleur te krijgen. De vezels worden met elkaar verweven door de duizenden naalden die de mat doorboren. Deze naalden met weerhaken zorgen dat de vezels op de juiste manier verweven worden en er zoveel mogelijk vocht en vuil opgenomen wordt.

De kokosmat

Deze deurmat staat perfect bij een stoer interieur en is heel slijtvast. Omdat de mat gemaakt is van kokosnootbasten is de mat ook nog eens zeer sterk. En vergeet niet dat de kokosmat op maat gemaakt kan worden en 100% natuurlijk is. Je kunt de kokosmat ook laten bedrukken met een afdruk naar wens. Maar zonder opdruk zijn de kokosmatten net zo mooier – misschien nog wel mooier.

Willem

View more posts from this author